Dr. Nici Barnes From Charles Darwin University Australia on Fellowship Program at Ngurah Rai University Bali for 3,5 Months

IMG-20180713-WA0046

Dr Nicoli Barnes is a Senior Lecturer in Education in the School of Education at CDU. She has had 30 years experience in teaching.  Her research focuses on young people living in disadvantaged circumstances and teaching in the area of educational sociology, inclusion, special needs, social justice and educational research. Her doctoral research explored how some of the most disadvantaged young people in Australia were able to be reconciled with their education.  Other research work has taken her to the US looking at Charter Schools for social justice and the education of young people dealing with drug addiction.  More recently her work has involved time in Indonesia working with universities in research, language and social empowerment.  Her theoretical interests draw on post structural understandings with an interest in how Foucaultian power relations work to construct, dominate and free young people.  She also draws on the work of Goffman in exploring the ‘edgework’ that young people can engage in, in response to difficult lives.  Her methodological interests include ethnography, Foucaultian discourse analysis and Digital Storytelling.  Nicoli is passionate about making education available to all young people regardless of the contexts they might live in.

Dr Nicoli Barnes adalah seorang Dosen Senior dalam Bidang Pendidikan di Departemen Pendidikan di Charles Darwin University Australia. Dia telah memiliki 30 tahun pengalaman dalam mengajar. Penelitiannya berfokus pada orang-orang muda yang tinggal di lingkungan yang kurang beruntung dan mengajar di bidang sosiologi pendidikan, inklusi, kebutuhan khusus, keadilan sosial dan penelitian pendidikan. Penelitian doktornya mengeksplorasi bagaimana beberapa orang muda yang paling dirugikan di Australia mampu didamaikan dengan pendidikan mereka. Penelitian juga telah membawanya ke Amerika Serikat ke Charter School untuk keadilan sosial dan pendidikan anak muda yang berurusan dengan kecanduan narkoba. Baru-baru ini karyanya telah melibatkan waktu di Indonesia bekerja dengan berbagai universitas dalam penelitian, bahasa dan pemberdayaan sosial. Minat teoritisnya memanfaatkan pemahaman pascastruktural dengan minat dalam bagaimana hubungan kekuasaan Foucaultian (Konsep Kuasa Michael Foucault) bekerja untuk membangun, mendominasi dan membebaskan kaum muda. Dia juga menggunakan karya Goffman dalam mengeksplorasi ‘perincian’ yang dapat melibatkan orang muda, sebagai tanggapan atas kehidupan yang sulit. Minat metodologisnya termasuk etnografi, analisis wacana Foucault dan Digital Storytelling. Nicoli sangat tertarik untuk menyediakan pendidikan bagi semua orang muda tanpa memandang konteks tempat mereka tinggal.